Ingrediente ciorba de pui:
1 pui
1 ceapa
1/2 telina
1 radacina de patrunjel
1 pastarnac
2 morcovi
2 cartofi
3-4 rosii
1 l bors
sare, leustean, vegeta
optional: 100 g varza alba tocata sau o mana de fasole verde
Modul de preparare a retetei:
Pentru ciorba de pui se poate folosi un pui din care luam pulpele si pieptul pentru alt fel de mancare. Eu fac ciorba de pui in timp ce din pulpele si pieptul de pui pregatesc pilaf de pui sau fripturica.
Puiul se parleste, se transeaza si se pune la fiert in 2-3 l apa rece, cu sare. Se lasa ciorba de pui pe foc mic, sa fiarba 5 minute, indepartand spuma care apare. Apoi se adauga zarzavatul, taiat cubulete: intai ceapa apoi morcovul, albitura, cartofii. Optional se poate pune fasole verde sau putina varza taiata fideluta. Se lasa ciorba de pui inca 20 minute, se pune borsul si rosiile. Daca nu avem bors putem pune mai multe rosii, acrind ciorba de pui cu sucul de rosii. Se gusta de sare si se poate pune 1/2 lingura de vegeta.
Se fierbe ciorba de pui 5 - 10 minute, se stinge focul si se presara leustean tocat, apoi se acopera oala. Se serveste fierbinte.