JohnnYs World
Sault, ai intrat pe www.johnnys.forumz.ro , INREGISTREAZA-TE folsind butonul de mai jos "INREGISTRARE" ,

Daca ai cont deja , apasa pe LOG IN si distractie placuta Smile

Forum creat de catre JohnnYs
JohnnYs World
Sault, ai intrat pe www.johnnys.forumz.ro , INREGISTREAZA-TE folsind butonul de mai jos "INREGISTRARE" ,

Daca ai cont deja , apasa pe LOG IN si distractie placuta Smile

Forum creat de catre JohnnYs
JohnnYs World
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

JohnnYs World

I created the 1st forum seriously
 
HomeLatest imagesSearchRegisterLog in

 

 Compot de caise

Go down 
AuthorMessage
andruTsa
V.I.P
V.I.P
andruTsa


Zodiac chinezesc : Rat
Mesaje : 206
Puncte : 423610
Data de inscriere : 2010-09-11
Varsta : 28
Localizare : High` town .

Compot de caise  Empty
PostSubject: Compot de caise    Compot de caise  EmptySun Sep 19, 2010 5:05 am

Ingrediente compot de caise:
1 kg caise
300 - 400 g zahar
1 l de apa



Modul de preparare a retetei:
Pentru compot proaspat de caise:
1. Se pune la fiert apa cu 300 g de zahar.
2. Se spala caisele si se curata de samburi. Optional, se curata caisele de coaja; pe masura ce se curata, se pun intr-un vas cu apa rece pentru ca fructele sa isi pastreze culoarea.
3. Cand apa clocoteste, se adauga fructele. Se aduce din nou la fierbere compotul de caise si se lasa sa fiarba 5 - 10 minute, la foc mic.
4. Se gusta compotul de zahar si se mai adauga, dupa gust.

Compotul de caise este in acelasi timp un mod de a pastra savoarea caiselor pentru lunile reci de iarna. In acest scop se prepara compotul de caise direct in borcane, fierband fructele la bain-marie:
1. Se fierbe apa cu zaharul, 2-3 minute, si se raceste (sa fie fierbinte dar nu clocotita); de obicei se pune mai putina apa decat pentru compotul pe care il consumam proaspat vara. Deci pentru conserva compotul de caise se pregateste mai concentrat iar iarna ii putem adauga apa si mai dam un clocot.
2. Caisele se prepara in mod similar: se spala, se curata de samburi, eventual de coaja. Se aranjeaza fructele in borcane.
3. optional: se desface in siropul de compot 1 pastila de aspirina;
4. Se adauga siropul in borcane, peste caise. Se leaga borcanele de compot cu celofan umezit si se pun la fiert la bain-marie. Cand apa incepe sa clocoteasca se da focul mic si se lasa sa fiarba inca 30 de minute. Se stinge focul insa se lasa borcanele de compot in apa, pana cand aceasta s-a racit.
Back to top Go down
 
Compot de caise
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Compot de gutui
» Marmelada de caise
» Inghetata de caise

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
JohnnYs World :: Omul si societatea, arta si cultura, timpul liber :: In Bucatarie-
Jump to: