Ingrediente mici (mititei) din carne de vaca:
1 kg de carne grasa de vaca, tocata marunt
10 - 15 linguri de supa de carne si oase de vaca
2 lingurite cimbru uscat
1 1/2 lingurita piper proaspat macinat
1 lingurita ienibahar proaspat macinat
10 catei de usturoi pisati
1/3 lingurita chimen proaspat macinat
1 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita suc lamaie
1 lingura ulei
sare
Modul de preparare a retetei:
Carnea de vaca bine tocata se framanta intr-o cratita impreuna cu condimentele si sarea. Se adauga bicarbonatul stins cu sucul de lamaie si se amesteca din nou, adaugand treptat cam 1/2 din supa de carne. Supa trebuie sa fie concentrata ca sa lege amestecul de carne tocata. Se da amestecul la frigider si se pregateste un mujdei de usturoi, care se amesteca in supa ramasa. Se scoate amestecul de carne pentru mici de la frigider si se inglobeaza si restul de supa si mujdeiul de usturoi. Pentru a ingloba mai multa supa se bate carnea de masa, ca un aluat de cozonaci. Micii trebuie sa inglobeze multa supa, altfel dupa ce sunt facuti la gratar vor fi uscati si tari. Daca punem suficienta supa si ii facem pe gratar la jar fierbinte, micii vor iesi suculenti si gustosi. Se framanta pasta de mici pana cand se obtine un amestec omogen, apoi se da la frigider pana a doua zi.
Se mai framanta o data pasta de mici, apoi se da forma micilor si se ung cu ulei. Se pregateste gratarul, iar cand jarul este format se unge gratarul cu putina slanina si se aseaza micii. Cand sunt tinuti pe gratar, micii se stropesc cu supa si mujdei de usturoi si se intorc de cateva ori pentru a se praji uniform pe toate partile.