andruTsa V.I.P
Zodiac chinezesc : Mesaje : 206 Puncte : 423610 Data de inscriere : 2010-09-11 Varsta : 28 Localizare : High` town .
| Subject: Tort de mere , crema de zahar ars si pandispan Sun Sep 19, 2010 5:42 am | |
| Ingrediente tort de mere, crema de zahar ars si pandispan: Pentru realizarea unui tort mare, in cratita inalta cu diametru de cca. 28 cm.: - un pahar de 250 ml.cu zahar pt. tapetat cratita - 7-8 mere curatate si taiate felii - crema de zahar ars din : 1 litru lapte, 8 oua, un pahar zahar, vanilie - pandispan din: 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 1 praf de copt, vanilie, coaja de lamaie - OPTIONAL : frisca pt.ornat sau 3 plicuri de glazura de zahar ars din comert Modul de preparare a retetei: Pentru prepararea acestui tort se urmeaza etapele: 1. se tapeteaza cratita ( si peretii pe o inaltime de circa 7 cm.) cu siropul de zahar ars format dintr-un pahar de zahar preparat la foc mic. 2. dupa ce s-a racit zaharul ars se adauga merele taiate felii peste care se pune compozitia de crema de zahar ars; se introduce in cuptorul incins,la foc mic si se lasa pana incepe crema de zahar ars sa se desprinda de margini (este coapta 3/4). 3. se toarna peste crema de zahar ars compozitia de pandispan si se coace circa 40 minute, in functie de cuptor; se incearca cu o scobitoare daca este copt. 4. se lasa putin sa se raceasca, se desprinde usor cu un cutit pe margini si se rastoarna punand un platou cu margini mai inalte peste cratita si intorcand-o dintr-o miscare; in prima faza tortul va avea sirop de la crema de zahar ars, care va fi absorbit de pandispan si astfel tortul de va auto-insiropa. 5. se poate orna, pt.aspect, dupa gust si inspiratie sau se poate consuma ca atare . PLACE MULT COPIILOR, ESTE RACORITOR SI DIETETIC. POFTA BUNA ! | |
|