JohnnYs World
Sault, ai intrat pe www.johnnys.forumz.ro , INREGISTREAZA-TE folsind butonul de mai jos "INREGISTRARE" ,

Daca ai cont deja , apasa pe LOG IN si distractie placuta Smile

Forum creat de catre JohnnYs
JohnnYs World
Sault, ai intrat pe www.johnnys.forumz.ro , INREGISTREAZA-TE folsind butonul de mai jos "INREGISTRARE" ,

Daca ai cont deja , apasa pe LOG IN si distractie placuta Smile

Forum creat de catre JohnnYs
JohnnYs World
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

JohnnYs World

I created the 1st forum seriously
 
HomeLatest imagesSearchRegisterLog in

 

 Baclava Super Delicioase

Go down 
AuthorMessage
Karim-Sawy
Membru
Membru



Mesaje : 17
Puncte : 415615
Data de inscriere : 2010-09-11

Baclava Super Delicioase Empty
PostSubject: Baclava Super Delicioase   Baclava Super Delicioase EmptySun Sep 19, 2010 2:41 am

Ingrediente
250–300 g foi de placinta
150 g margarina
250 g miez de nuca
1 lingurita scortisoara
200 g zahar
120 g miere
150 ml apa
1 lingurita esenta de vanilie sau apa de flori





Mod de preparare
1
Daca aveti foi congelate scoteti-le cu cel putin doua ore inainte de a va apuca de lucru. Foile se impart in 3 parti egale. Nucile se macina in masina de biscuiti, dupa care se amesteca cu scotisoara. Nucile se impart in 2 parti egale.

2
Se incalzeste margarina. Se ia o foaie, se pune in tava si se unge, se pune urmatoarea foaie, se unge si tot asa pana se termina prima treime de foi. Peste foi se pune jumatate din nucile macinate. Pastrati pentru suprafata foi intregi.

3
Se aseaza peste nuci foile (a doua treime) repetand operatia facuta cu prima treime. Se presara a doua jumatate de nuci macinate. Se acopera cu ultima treime foile unse.
4
Se acopera ca sa nu se usuce si se da la frigider 30-45 de minute. Se aprinde cuptorul la 350°F. Se scoate tava din frigider si se trece la portionarea baclavalelor. Se taie dupa preferinta: dreptunghiuri, patrate, romburi, etc. Se da la cuptor aproximativ 25 de minute pana se rumeneste frumos.

5
Intre timp se face siropul. Se ametesteca apa cu zaharul intr-o craticioara la foc mic. Dupa ce au dat in fiert de adauga mierea, lasand compozitia sa dea din nou in fiert. Dupa ce a inceput din nou sa fiarba se adauga vanilia, eventual rom sau apa de flori. Se toarna siropul fierbinte peste baclavaua abia scoasa din cuptor, eventual, cu ajutorul unui mic polonic.
6
Se servesc reci.
Back to top Go down
 
Baclava Super Delicioase
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Clatite delicioase
» tiramisu super delicios

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
JohnnYs World :: Omul si societatea, arta si cultura, timpul liber :: In Bucatarie-
Jump to: