JohnnYs World
Sault, ai intrat pe www.johnnys.forumz.ro , INREGISTREAZA-TE folsind butonul de mai jos "INREGISTRARE" ,

Daca ai cont deja , apasa pe LOG IN si distractie placuta Smile

Forum creat de catre JohnnYs
JohnnYs World
Sault, ai intrat pe www.johnnys.forumz.ro , INREGISTREAZA-TE folsind butonul de mai jos "INREGISTRARE" ,

Daca ai cont deja , apasa pe LOG IN si distractie placuta Smile

Forum creat de catre JohnnYs
JohnnYs World
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

JohnnYs World

I created the 1st forum seriously
 
HomeLatest imagesSearchRegisterLog in

 

 Crema de zahar ars

Go down 
AuthorMessage
andruTsa
V.I.P
V.I.P
andruTsa


Zodiac chinezesc : Rat
Mesaje : 206
Puncte : 423930
Data de inscriere : 2010-09-11
Varsta : 28
Localizare : High` town .

Crema de zahar ars  Empty
PostSubject: Crema de zahar ars    Crema de zahar ars  EmptySun Sep 19, 2010 4:40 am

Ingrediente crema de zahar ars ii:
8 oua
200 g de zahar
100-150 g zahar (pentru siropul de zahar ars)
1 litru de lapte
1 - 2 plicuri zahar vanilat



Modul de preparare a retetei:
Se aprinde cuptorul si il lasam sa se incalzeasca, trebuie sa fie cald cand bagam crema de zahar ars in el.
Se alege o oala sau cratita potrivita pentru crema de zahar ars si inca o cratita, mai mare decat prima, in care vom aseza cratita cu crema de zahar ars cand o bagam la cuptor.
Se pune cratita mai mica pe foc, cu 100 - 150g de zahar. Se lasa zaharul pe foc sa se topeasca si sa se caramelizeze un pic (pana cand face un pic de spuma la suprafata, daca il caramelizam mai mult zaharul ars va avea gust amar), apoi se apuca cratita cu grija, cu manusa de bucatarie sau cu mana invelita intr-un prosop, si se rasuceste astfel incat zaharul ars sa acopere fundul si jumatate din peretii laterali. Trebuie sa fim atenti sa nu sara zahar ars topit pe mana deoarece este foarte fierbinte. Se lasa cratita tapetata cu zahar ars sa se raceasca, incet, la temperatura camerei.
Intre timp preparam compozitia de crema. Pentru crema de zahar ars batem ouale cu restul de zahar si zaharul vanilat, adaugam laptele si omogenizam. Se poate adauga si 1 lingurita de amidon, pentru a obtine o crema de zahar ars mai ferma, care se va taia mai usor. Se toarna compozitia de crema in cratita tapetata cu zahar ars. Compozitia se toarna numai cand cratita cu zahar ars este racita la temperatura camerei.
Se pune apa calduta in cratita mare si apoi se imerseaza cratita cu crema de zahar ars. Crema cu zahar ars se prepara la bain-marie, altfel iese spongioasa. Chiar tinuta la bain-marie, daca apa din cratita mare incepe sa fiarba, crema de zahar ars se intareste (se branzeste). Se baga cele doua cratite in cuptorul incalzit.
Crema de zahar ars se tine la cuptor, la foc mediu, aproximativ 50 minute. Daca observam ca apa incepe sa fiarba punem din cand in cand un pahar de apa rece in cratita cu apa.
Crema de zahar ars este gata dupa aproximativ 50 minute de stat la cuptor. Daca crema de zahar ars este inchegata la suprafata se scoate cratita cu crema din cuptor si se inclina: daca este gata, crema se desprinde de cratita pana la fund si nu se vede lichid laptos, neinchegat. Cand crema de zahar ars este gata se scoate din cuptor, se raceste si se pune la frigider. O putem servi simpla sau putem orna crema de zahar ars cu frisca sau fructe confiate.
Back to top Go down
 
Crema de zahar ars
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Tort de mere , crema de zahar ars si pandispan

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
JohnnYs World :: Omul si societatea, arta si cultura, timpul liber :: In Bucatarie-
Jump to: