Ingrediente ciuperci cu sos tartar:
500 g ciuperci
500 ml sos tartar, sau:
200 ml ulei
1 galbenus crud
2 galbenusuri fierte
1 lingura mustar Dijon
300 ml lapte
1 lingura de faina
3 linguri smantana
sare, piper, frunze patrunjel
Modul de preparare a retetei:
Ciupercile se curata si se spala; se taie apoi ciupercile cuburi mici si se fierb in apa cu sare. Apa in care fierbem ciupercile se poate folosi la supe, ciorbe sau alte mancaruri.
Ciupercile se strecoara si se amensteca cu sos tartar obtinut din 200 ml maioneza, un galbenus de ou, o lingura mare de mustar si 300 ml sos Bechamel. Sosul Bechamel il putem pregati repede amestecand o lingura de faina in 150 ml lapte; fierbem 150 ml lapte cu 1 varf lingurita sare si apoi il amestecam cu laptele in care am dizolvat faina. Fierbem sosul Bechamel pana se ingroasa. Dupa racire amestecam sosul Bechamel cu maioneza, mai adaugam 3 linguri smantana si o mana de patrunjel frunze tocate marunt.
Ciupercile fierte se amesteca in sosul pregatit si se servesc.
Putem pregati astfel un aperitiv din ciuperci champignon, ciuperci agaricus, manatarci, ghebe, galbiori sau ciupeci Pleurotus.