JohnnYs World
Sault, ai intrat pe www.johnnys.forumz.ro , INREGISTREAZA-TE folsind butonul de mai jos "INREGISTRARE" ,

Daca ai cont deja , apasa pe LOG IN si distractie placuta Smile

Forum creat de catre JohnnYs
JohnnYs World
Sault, ai intrat pe www.johnnys.forumz.ro , INREGISTREAZA-TE folsind butonul de mai jos "INREGISTRARE" ,

Daca ai cont deja , apasa pe LOG IN si distractie placuta Smile

Forum creat de catre JohnnYs
JohnnYs World
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

JohnnYs World

I created the 1st forum seriously
 
HomeLatest imagesSearchRegisterLog in

 

 Risotto cu ciuperci

Go down 
AuthorMessage
andruTsa
V.I.P
V.I.P
andruTsa


Zodiac chinezesc : Rat
Mesaje : 206
Puncte : 423850
Data de inscriere : 2010-09-11
Varsta : 28
Localizare : High` town .

Risotto cu ciuperci Empty
PostSubject: Risotto cu ciuperci   Risotto cu ciuperci EmptySun Sep 19, 2010 5:29 am

Ingrediente risotto cu ciuperci:
1 ceasca orez
aprox. 150 g ciuperci
1 ceapa mica, tocata
1/2 radacina fenicul, tocata
1 catel de usturoi
500 ml supa de pui
1 felie unt
1/4 pahar coniac
1/2 lamaie (pentru suc)
sare, piper, parmezan, ulei de masline



Modul de preparare a retetei:
Se pun 2-3 linguri de ulei de masline intr-o tigaie, se incazeste. Se topeste untul si se adauga orezul. Se tine 2-4 minute pe foc, pana cand orezul devine translucid. In acest moment se adauga ciupercile si feniculul si se stinge cu 1/2 cana de supa de pui. Se lasa pe foc un sfert de ora, amestecand des si adaugand supa din cand in cand. Se adauga coniacul si supa, daca mai este necesar. Risotto este gata dupa aproximativ 30 minute, cand orezul este preparat "al dente", fiind fiert insa cu o consistenta ferma. De aceea in timpul prepararii se adauga numai cate putina supa, pentru ca orezul sa nu absoarba prea multa (in acest caz amidonul din orez poate trece in supa iar risotto devine pastos, cu boabele de orez lipite). Cand preparam acest risotto cu ciuperci este posibil sa nu folosim intreaga cantitate de supa, depinde de orezul utilizat.
Se adauga, dupa gust, suc de lamaie, sare si piper. Se da forma caracteristica presand risotto-ul intr-un cilidru din plastic sau carton lucios. Se presara parmezan, frunze de fenicul tocate si se serveste cu salata verde. Risotto cu ciuperci Icon_print
Back to top Go down
 
Risotto cu ciuperci
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Aperitiv din ciuperci
» Ciuperci cu sos tartar
» Zacusca cu ciuperci
» Mancare de ciuperci cu afumatura

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
JohnnYs World :: Omul si societatea, arta si cultura, timpul liber :: In Bucatarie-
Jump to: