Ingrediente sarmale cu foi de vita:
250 g foi de vita
1 varza mare sau 2 mijlocii
750 g carne macra
cateva felii de slanina
1 felie de paine
2 cepe
2 linguri de orez
100g untura
sare
piper
marar tocat
1 crenguta mica de cimbru
6 rosii (2 linguri de bulion)
Modul de preparare a retetei:
Se oparesc frunzele de vita. Se lasă apoi să se scurgă.
Se fierbe orezul in apa cu sare timp de 5 minute, după care se scurge. Carnea se toacă cu cutitul sau se da prin masina de tocat, cepele se taie marunt şi se pune totul să se prăjească uşor in ulei incins citeva minute. După ce s-a răcit se adaugă in compoziţie sare, piper, stafide şi orezul fiert. Se pune cate a lingură din această umplutură intre două foi de viţă şi se rulează.
Sarmalele se asaza in cratita, se pune untura si putina apa si se lasa sa fiarba incet pe aragaz. Cand sunt aproape gata, se toarna peste sarmalele in foi de vita 2-3 linguri de bors amestecat cu putin bulion de rosii, se potriveste de sare si se dau 1/2 ora la cuptor.